Dişler günde kaç kez fırçalamalıdır?
Diş fırçalama esnasında yaptığınız bazı yanlış davranışlar nedeniyle diş eti çekilmesi meydana gelmektedir. Dişler günde kaç kez fırçalanmalıdır? ve doğru fırçalama nasıl yapılmalıdır? gibi soruların yanıtlarını merak ediyor olabilirsiniz. Dişlerin günde 3 kez fırçalanmasının, yemeklerden sonra diş fırçalanmasının, fırçalama esnasında daha fazla baskı uygulanmasının doğru olduğunu düşünen kişiler bulunmaktadır. Ancak bu durumlar fırça çürüğü olarak adlandırılan aşınmaları meydana getirmektedir. Dişlerin sararması, yıpranması ve sarı tabakaların ortaya çıkması bu hatalardan kaynaklanmaktadır. İşte doğru fırçalama yöntemleri ve dişler günde kaç kez fırçalanmalıdır? sorusunun yanıtı..
Dişlerinizin beyazlığını korumak amacıyla fırçalama işlemini en az 2 kez ve yaklaşık 2 dakika boyunca yapmalısınız. Genellikle kahvaltı öncesinde ve akşam yatmadan önce yapılması gereken diş temizliği sırasında dilin üst kısımlarının da nazik hareketlerle temizlenmesi önemlidir. Hiçbir şey yemeden içmeden önce diş bakımınızı yapmanız ve dişlerinizi fırçalamanız çok daha önemlidir. Böylece ağız içerisinde oluşan bakterilerin beslenme yapmadan dışarı atılması sağlanmaktadır. Dişlerinizi birkaç gün fırçalamadığınızda bakterilerin saatlerce kaldığı görülmektedir. Bu gibi sebeplerden dolayı düzenli bakımın yapılması ve dişlerin fırçalanması son derece önemlidir.
Diş Bakımında Fırça Seçimi
Etkili bir diş temizliğini gerçekleştirebilmek için seçeceğiniz diş fırçasının son derece önemli olduğunu vurgulamak gerekmektedir. Sert kıllara sahip olan fırçaların dişlerinizin yıpranmasına neden olabileceğini unutmamalısınız. Bu nedenle yumuşak başlığa sahip fırçaları seçmeli ve yaklaşık 200 fırçalamadan sonra diş fırçanızı değiştirmelisiniz. Diş fırçanızın yıpranması, eskimesi durumunda ve yaklaşık 3-4 aylık kullanımdan sonra değiştirilmesi tavsiye edilmektedir.
Diş Etlerini Fırçalamak Doğru Mu?
Yalnızca dişlerinizi fırçalamanız ve kuvvetli bir şekilde baskı uygulamanız çeşitli zararlara yol açacaktır. Dişlerinizi fırçalarken diş ve damağın birleştiği noktada bulunan oluk ve tüm yüzeyler de fırçalanmalıdır. Aksi halde bakterilerden en kolay şekilde etkilenen bu alanlarda çeşitli şikayetler meydana gelmektedir.